Soul-Home - A Very Merry Unbirthday TO YOU

At tage alt i betragtning: Integral Consciousness.

Karma og Universet.

Dette har jeg skrevet efter jeg hørte en af mine undervisere (James Baye) var blevet interviewet. Han var meget klog og havde indsigter i de helt store ting i vores Univers. Jeg nåede kun at kende ham i kort tid, da han på en nattevandring faldt ned fra nogen klipper og døde. Jeg er dog sikker på at han stadig guider alle mulige med den visdom han besad og han underviste mange rundt på jorden. Det han nåede at give videre til andre er indsigtsfuldt, og hans ord har gjort stort indtryk på mig. Meget af det jeg har lært fra ham bruger jeg stadig i min hverdag.
Jeg har dog ikke tænkt mig at tage på nattevandring på høje klipper.
En af de ting jeg selv har tilføjet, og jeg syntes han mangler i den visdom der blev bragt videre, er det at tage højde for det "Spirituelle Ego". Læs selv nedenfor.

"Integral Consciousness" (James Baye)

Hvordan opfatter du dig selv og hvad er dine mål? Vil du blive hvor du er eller vil du gerne tage hele Cosmos i betragtning og derved tage Karma i betragtning ved de handlinger du udfører?
 
Hvis man omfatter alle de områder der er, så er man bevidst om det er hedder "Integral Consciousness".
 
Mange lever det uden at vide det. De har tankegange, hensyn, handlinger og bevægemønstre der er naturlige for dem og de ved det ikke engang. De er naturligt i det stadie der betegnes "Embodiet Integral Consciousness".
 
"Integral Consciousness" er en måde at observere bevæggrunde for handlemønstre.
 
Dette vil nok være en nyere måde at anskue alt på. På samme måde som "Logik" engang var en "langt ude måde" at tænke på.
 
Herunder er de fire bevæggrunde for handlemønstre, der så danner til sammen danner det der hedder "Integral Consciousness".
 
1) Hvis man er "Ego centreret" – Kun sig selv: Hvad spiser jeg af mad, Har jeg sex for min skyld, Min egen sikkerhed, Min egen familie, alt hvad der er godt for en selv er Ego-Centreret.
 
2) "Etno/Os/We centreret" – Os/We/familie: Vores kultur, vores spirituelle eller religiøse traditioner, vores sportshold eller andre grupper vi mener vi tilhører, og hvis du har en stærk selvfølelse i en gruppe og identifikation i gruppen. Alt hvad der er godt for den gruppe jeg er medlem af, vil jeg gerne tage mig af. Herunder dem der er den nærmeste berøringsflade af bekendte man har. Jeg er Etno-Centreret.
 
3) "World centreret": Man tager verdens miljø i betragtning ved enhver handling. Man tager også hensyn til verden ved køb af bil osv. Man tager alle kulturer i betragtning. Hvordan kan jeg lave valg som er det bedste til verdens bedste. Alt hvad der er godt for verden vil jeg gerne tage mig af. Jeg er World-Centreret.
 
4) "Cosmos centreret": Alle væsner tages i betragtning ved alle valg. Alle og alt tages i betragtning. Karma arbejder (højst sandsynlig) herfra. Alt hvad der er godt for helheden af Cosmos eller Universet vil jeg gerne tage mig af. Jeg er Cosmo-Centereret.
 
Det der hedder "Integral Consciousness": Indeholder alle disse grupper, Ego, Etno, Verden og Cosmos.
 
Man skal dog ikke lade sig styre af "Integral Consciousness" så man ikke kan give sin egen gave til verden eller Cosmos. Så det skal være et kompromis så det der er bedst for helheden, og man stadig kan "nå" at gøre andet end at købe et par sko i sin egen livstid.
 
Hvordan tager man så alting i betragtning, så det bedste resultat kommer ud af beslutningen.

Børn - Ego Centreret

Vi kan ikke tage hensyn til andres følelser når vi er unge eller er børn. Som børn er vi meget Ego centreret og kan ikke tage andres følelser ind i hvad der sker dem når vi f.eks. sårer andre.

Os - Etno/We Centreret

Hvis man opdrages mere WE CENTRERET kan man tage hensyn til andre. F.eks. kan barnet opdrages til at det tager hensyn til andre børn i børnehaven når de andre sover og barnet er vågen. Ved ikke at lave en masse larm, eller hjælpe andre med at få tøjet på, give et kram til en der er ked af det OSV.

Verden - World Centreret

Eller endnu mere WORLD Centreret hvis vi som børn opdrages til at tænke på hele verden når vi som børn skal tage en beslutning.
 
(Her tilføjer jeg, Kaali Kristian Olsvig, det der både kan misbuges som manipulation og nedgørelse af barnets egne følelser/fornemmelser, så lad være med det! Barnet vil ikke spise op og du manipulerer barnet: "Det er ikke alle i verden der siger nej til mad, bare tænk på alle de børn der sulter".
 
Eller du drager barnets egen følelse om at det ikke er sultent: "Du skal spise op", "Du har selv øst op, så skal du spise op", "Jeg bliver glad hvis du spiser op/mere". Selvfølgelig vil barnet have at mor/far/bedsteforældre er glade. Så barnet nedvurdere sine egne følelser om at det ikke er sultent længere og spiser mere end barnets krop sender "følelser om at nu er jeg mæt". Så barnet mister "Jeg" følelsen. Alle har gjort dette på et eller andet tidspunkt, men stop det nu, og sig undskyld til dig selv og andre du har sagt det til.
Næsten alle har sagt dette til et barn eller andre, og endda uden at de selv vidste dette var forkert.

Cosmos centrerede og Integral Consciousness

Hvis man som Integral Conscious person træder ind i et rum hvor der er Ego centrerede, Etno centerede, World centrerede, og Cosmos centrerede, vil man være mere velkommen af alle der er til stede i rummet.
Det eksterene og interne er vigtigt at have styr på, og være afslappet med det. Embodiet Integral Consciousness er vigtigt.
 
Det vil generere en åbning i rummet, og muligheden for at skabe forskellige opfattelser kommer frem.
 
En ego-centret vil ikke kunne se de andre typer, og vil være i en form for konflikt hvis det påpeges at de opfører sig Ego-Centreret.
 
En etno-centret vil kunne se en ego-centreret typer og etno-typer, men ikke de andre type bevidstheds trin der er "Højere" end den type man selv er. Der vil igen være en konflikt hvis det påpeges at de ikke kigger/tænker på andet end den gruppe de er medlem af, selvom de nok tager sig at dem de kan "se".
 
En World centreret vil ikke dømme en etno- eller en ego-type, og igen er der en art konflikt når det påpeges at de kun tænker på dem der bebor Jorden, de jo også er med i gruppen af.
 
En Cosmos-type, vil ikke dømme/bedømme de andre 3 typer, og er ikke i konflikt, da de allerede har taget det hele i betragtning.
 
For at udvide sig selv og få indsigt i områder, skal man gøre det der ligger udenfor ens egen komfortzone. Gøre det der ellers normalt gåes udenom i ens normale praksis og hverdag. Det er for at gro og blive større end det man er lige nu. Det er i vores "skygge" vores mulighed er for at gro. Find dine kanter for hvor du føler dig tilpas. Der hvor vi er utilpasse ved at være. Du vil finde dig selv utilpas ved denne handling. Når du føler dig tilpas er du groet, så du kan rumme det.
 
Alt der ikke er "Dig/Jeg er et "Det/Dem".
Du er blevet større hvor du kan lave et "Det/Dem" om til et "Jeg/Dig".
Du er ikke udenfor gruppen, du er nu MED i gruppen og er et "Jeg/Dig" i gruppen.
 
At tillade alt at blive et "Jeg" er at blive fri af alle ting, så se ikke andre som et "Det/Dem".
Dette er vejen til friheden.
 
Hvor "Det/Dem" er, skal du forsøge at blive "Jeg" med "Det/Dem" der er det samme som frihed. (= frihed)
 
Hvis dit mål er komplet frihed, så skal du være komfortabel med alt. Dette er Integral Embodiment.
 
Når du tænker på det her, må du også tænke på at "Logik" engang var en "Far out" måde at tænke på. (Sagt af min dygtige underviser: James Baye).

Skal man så være vegetar for at være World-Centreret?

Dyrkes der planter uden jorden de dyrkes i næres i længere tid, er jorden udpint for næringsstoffer, og dyrkningsarealet er på det nærmeste næringsmæssigt ufrugtbart.
Når man gøder jorden for at dyrke en plante, bør denne plante være delvist næret og gødet af eskrementer fra dyr. Er jorden ikke optimalt næret, kommer der ikke optimalt næring til den afgrøde (plante) der dyrkes.
Jorden skal gødes. Gødes af affald fra dyr, som en vegtar ikke spiser. Så her er en konflikt der ikke er en god løsning på med vegetarens synspunkter.
En, efter min mening, ikke optimal løsning er at Jorden kan gødes kunstigt, men dette er ikke en næringsmæssig og miljømæssig optimal gødning af jorden der dyrkes afgrøder på (Min mening!).

Betyder det så? (Min mening.)

At du skal lære at du skal lære at acceptere alle? Eller at være komfortabel i alles nærvær? Det vil jeg ikke tro. For accepterer du alle, så accepterer og er komfortabel i selskab med (for at gøre det sort hvidt) massemordere, voldtægtsmænd, barnemordere, dyremishandlere eller andre der på en eller anden måde gør eventuelt gør psykisk skade på andre personer eller væsner. De findes jo, men skal jeg acceptere dem?

Ted Bundy, seksuel sadist, pædofil, nekrofil og massemorder

Tag et kig på tilfældet Ted Bundy. Ville du inviter ham på middag? Han voksede op hos sine bedsteforældre, og troede hans mor var hans søster, hans mor accepterede ham ikke som søn i den unge og vigtige alder, for opfattelsen var på den tid, at en kvinde blev set ned på hvis hun havde sex udenfor eller før et ægteskab og man var ikke enlig mor. Den lille Ted voksede så op, og blev opdraget af bedsteforældrene, og morfaren, der efter betegnelser af ham ville kategoriserer ham som et Cluster-B tilfælde, efter den amerikanske DSM.
Ted Bundy blev senere arresteret. Han var seksuel sadist, pædofil, nekrofil og massemorder. Jeg spørger lige igen: Ville du inviter ham på middag?

Det "Spirituelle Ego"

Jeg vil sige nej og nej. De findes, men nej, du behøver ikke at acceptere alle eller være komfortabel i deres nærhed. Det vil være at være at være styret af sit "Spirituelle Ego". Det "Spirituelle Ego" vil sige til dig "at alt er med i den store plan", at "alt sker for en grund", alt er "Guds eller Universets plan", så "derfor sker alt som det skal ske".
Passer det nu med "at det er det rigtige?"
Jeg vil sige nej.
 

Du skal handle godt og bevidst, når du er vidne til noget der ikke kan eller skal accepteres. Du skal gøre det der er rigtigt.

Forestil dig at du står ved et lyskryds, og ved siden af dig står en mor med to børn. Det ene barn sidder i barnevogn, den anden er 3 år gammel og tripper rundt, og har svært ved at vente. Moderen retter et øjeblik opmærksomheden mod barnet i barnet i barnevognen og er i denne korte tid uopmærksom på den 3-årige, og ser derfor ikke den 3-årige løber ud i lyskrydset, selvom der er rødt lys for fodgængerene. Det "Spirituelle Ego" vil sige "Det hele er Guds store plan" og barnet på 3 år bliver kørt ned og dør for øjnene af mor og dig.
Nu er det så op til dig at overbevise moren om at du ikke stoppede barnet fra at løbe ud og blive kørt ned og dø, da "Det hele er Guds store plan".
Overbevis lige moderen om at det du har gjort er rigtigt. Altså at du ikke stoppede barnet, så det undgik at blive kørt ned og dø.
Nej! Du gjorde nok ikke det rigtige. Du stoppede ikke barnet fra at blive kørt ned og derved blev barnet slået ihjel.
For det at holde tilbage på din ubetingede kærlighed, straffe dit eget barn for ikke at gøre som du siger eller ønsker, bare for at du kan få din vilje eller manipulere dit barn til at udføre noget barnet uden din manipulation ikke selv gerne vil. Hvis dit barn ønsker at hjælp dig i stedet for at lege, leger du måske ikke nok med dit barn... Du har selv valgt at få et barn, så opfør dig som den ubetingede kærlige forældre det kræver, UDEN at du tilbageholder nogen form for kærlighed til dit barn.
 
Hvis du nu havde stoppet barnet, så det ikke løb ud foran bussen, og barnet derved overlevede, er jeg mere end sikker på at du altid vil kunne huske denne dag, især øjeblikket tydeligt. Jeg kan huske denne dag og øjeblikket. Jeg gjorde nøjagtig selv det samme engang. Jeg stoppede et barn der løb ud i et lyskryds. Der var rødt lys for fodgængerene, og jeg holdt fast i barnet der hylede og skreg i vilden sky. Min "fantastiske" belønning af moderen var at jeg fik skældud af moderen for denne dåd. Men jeg ved hvad der var det rigtige at gøre i situationen, og vil gøre det igen en dag hvis det bliver nødvendigt. Jeg reddede barnet fra at blive kørt ned.

Til slut er der disse ord

James Baye's ord:
"Hvis du gør noget udenfor din kærligheds område, er det ikke den vej dit hjerte skal gå. Du skal gøre alt af kærlighed".
 
Mine ord:
"Du skal lære alt det du vil lære, af kærlighed til målet du vil nå. Hvis du ikke elsker det du vil nå, skal du ikke lære vejen til det".
 
 
Tak fordi du læste med og del gerne på facebook eller via din mail.
 
Kærlig hilsen fra Kristian - www.soul-home.dk - Like siden på facebook eller del linket.
 


Udpluk af artiker på siden:
Artikel: Down The Rabbits Hole
Artikel: Om at tage alt i betragtning og det Spirituelle Ego
Ego identifikation & Turen gennem skoven, den personlige udvikling
Min forklaring til David Deidas: Function Flow Glow video
Vil du dele på facebook eller i en privat besked?
 
Send eventuelt denne til dig selv som en påmindelse om at den er værd at læse.
Buy me a coffeeBuy me a coffee
 Copyright © Soul-Home.dk TFT, Stress Release Terapi:  Kontakt for info